Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.
Du skal prøve disse fyldte tomater med ris og kylling, for det er altså både en nem, sund og velsmagende ret til aftensmad.
Fyldet laves nemt på en pande, og derefter er det blot at komme det i de udhulede tomater. Køb så store tomater som muligt.
Afhængig af sult og størrelse på tomater skal du beregne 2-3 fyldte tomater pr. person. Du får muligvis lidt fyld i overskud, men det kan sagtens nydes som frokost dagen efter. Eventuelt i en pita.
Opskrift på fyldte tomater
Fyldte tomater med ris og kylling
Ingredienser
- 12 store tomater
- 125 g ris - evt. en kogepose, koges som anvist
- 200 g hakket kylling
- 1 stort rødløg - hakkes fint
- 4 fed hvidløg - hakkes fint
- 0,5 squash - i små tern
- 1 tsk karry - gerne med top
- 1 tsk paprika - gerne med top
- 2 spsk tomatpasta
- 1,5 dl vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær toppen af hver tomat, og udhul forsigtigt tomaterne med en teske. Det er nemt, men gør det lidt forsigtigt, så der ikke går hul på tomaterne.
- Kom tomatindmaden i en sigte over en skål, og pres så meget tomatsaft ud som muligt. Kasser indmaden.
- Stil tomaterne på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande, så de ikke vælter. Læg tomatlågene på, så du ved, hvilke tomater hvert låg passer til.
- Kog ris som anvist på pakken, og du kan sagtens bare bruge en pose ris i kogepose.
- Forvarm din ovn til 180 °C varmluft.
- Fyld til de fyldte tomater: Varm en pande op ved en god varme, kom lidt olie på og steg hurtigt det hakkede kyllingekød. Fordel det ud så du ikke har store klumper af kød.
- Tilsæt rødløg, hvidløg og squash og steg det i et minuts tid mere.
- Krydr med karry, lad det svitse hurtigt af og kom så paprika ved sammen med tomatsaften, tomatpasta, vand, en smuldret bouillonterning og lidt friskpresset citronsaft.
- Tilsæt de kogte ris, vend det godt rundt, og steg i ca. 4-5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel fyldet i tomaterne, og hver tomat må gerne være toppet med fyld, som du kan se på billedet her. Derefter lægges låg på. Dryp gerne også lidt olie over.
- De fyldte tomater med ris og kylling skal nu have 20 minutter midt i ovnen ved 180 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De fyldte tomater med ris og kylling må gerne hvile fem minutter inden servering, da de er ret varme.
Kan serveres som de er, men en salat passer godt til de bagte tomater med fyld.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Molly Kruse
Er det kyllinge fars eller små tern?
Hilsen Miss Molly