• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fyldte tomater med ris og kylling

Fyldte tomater med ris og kylling

billede til fyldte tomater med ris og kylling
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. november 2022 - Udgivet:  29. november 2022

Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.

Du skal prøve disse fyldte tomater med ris og kylling, for det er altså både en nem, sund og velsmagende ret til aftensmad.

Fyldet laves nemt på en pande, og derefter er det blot at komme det i de udhulede tomater. Køb så store tomater som muligt.

Afhængig af sult og størrelse på tomater skal du beregne 2-3 fyldte tomater pr. person. Du får muligvis lidt fyld i overskud, men det kan sagtens nydes som frokost dagen efter. Eventuelt i en pita.

Opskrift på fyldte tomater

billede til fyldte tomater med ris og kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fyldte tomater med ris og kylling

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 355
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 store tomater
  • 125 g ris - evt. en kogepose, koges som anvist
  • 200 g hakket kylling
  • 1 stort rødløg - hakkes fint
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 0,5 squash - i små tern
  • 1 tsk karry - gerne med top
  • 1 tsk paprika - gerne med top
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1,5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær toppen af hver tomat, og udhul forsigtigt tomaterne med en teske. Det er nemt, men gør det lidt forsigtigt, så der ikke går hul på tomaterne.
  2. Kom tomatindmaden i en sigte over en skål, og pres så meget tomatsaft ud som muligt. Kasser indmaden.
  3. Stil tomaterne på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande, så de ikke vælter. Læg tomatlågene på, så du ved, hvilke tomater hvert låg passer til.
  4. Kog ris som anvist på pakken, og du kan sagtens bare bruge en pose ris i kogepose.
  5. Forvarm din ovn til 180 °C varmluft.
  6. Fyld til de fyldte tomater: Varm en pande op ved en god varme, kom lidt olie på og steg hurtigt det hakkede kyllingekød. Fordel det ud så du ikke har store klumper af kød.
  7. Tilsæt rødløg, hvidløg og squash og steg det i et minuts tid mere.
  8. Krydr med karry, lad det svitse hurtigt af og kom så paprika ved sammen med tomatsaften, tomatpasta, vand, en smuldret bouillonterning og lidt friskpresset citronsaft.
  9. Tilsæt de kogte ris, vend det godt rundt, og steg i ca. 4-5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Fordel fyldet i tomaterne, og hver tomat må gerne være toppet med fyld, som du kan se på billedet her. Derefter lægges låg på. Dryp gerne også lidt olie over.
    bagte tomater med fyld
  11. De fyldte tomater med ris og kylling skal nu have 20 minutter midt i ovnen ved 180 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 355kcalKulhydrater: 64gProtein: 18gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.03gKolesterol: 43mgNatrium: 950mgKalium: 2057mgKostfibre: 11gSukker: 19gVitamin A: 14693IUVitamin C: 106mgCalcium: 128mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De fyldte tomater med ris og kylling må gerne hvile fem minutter inden servering, da de er ret varme.

Kan serveres som de er, men en salat passer godt til de bagte tomater med fyld.

Se flere opskrifter

  • billederesultat for farserede peberfrugter
    Farserede peberfrugter (opskrift på fyldte peberfrugter)
  • Billede resultat for farserede porrer
    Farserede porrer - indbagt porre til pande og ovn
  • Fyldt kyllingefilet med bacon
    Fyldt kyllingefilet med bacon, kartofler og spidskål
  • billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
    Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Molly Kruse

    januar 12, 2024 at 9:47 am

    Er det kyllinge fars eller små tern?
    Hilsen Miss Molly

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required