Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fyldte tomater med ris og kylling

Fyldte tomater med ris og kylling

billede til fyldte tomater med ris og kylling
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.

Du skal prøve disse fyldte tomater med ris og kylling, for det er altså både en nem, sund og velsmagende ret til aftensmad.

Fyldet laves nemt på en pande, og derefter er det blot at komme det i de udhulede tomater. Køb så store tomater som muligt.

Afhængig af sult og størrelse på tomater skal du beregne 2-3 fyldte tomater pr. person. Du får muligvis lidt fyld i overskud, men det kan sagtens nydes som frokost dagen efter. Eventuelt i en pita.

Opskrift på fyldte tomater

Fyldte tomater med ris og kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på fyldte tomater med ris og kylling, der er en lækker aftensmad. De bagte tomater med fyld er nemme at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 store tomater
  • 125 g ris evt. en kogepose, koges som anvist
  • 200 g hakket kylling
  • 1 stort rødløg hakkes fint
  • 4 fed hvidløg hakkes fint
  • 0,5 squash i små tern
  • 1 tsk karry gerne med top
  • 1 tsk paprika gerne med top
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1,5 dl vand gerne kogende
  • 1 bouillonterning grøntsag eller høns
  • 1 citron friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af hver tomat, og udhul forsigtigt tomaterne med en teske. Det er nemt, men gør det lidt forsigtigt, så der ikke går hul på tomaterne.
  2. Kom tomatindmaden i en sigte over en skål, og pres så meget tomatsaft ud som muligt. Kasser indmaden.
  3. Stil tomaterne på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande, så de ikke vælter. Læg tomatlågene på, så du ved, hvilke tomater hvert låg passer til.
  4. Kog ris som anvist på pakken, og du kan sagtens bare bruge en pose ris i kogepose.
  5. Forvarm din ovn til 180 °C varmluft.
  6. Fyld til de fyldte tomater: Varm en pande op ved en god varme, kom lidt olie på og steg hurtigt det hakkede kyllingekød. Fordel det ud så du ikke har store klumper af kød.
  7. Tilsæt rødløg, hvidløg og squash og steg det i et minuts tid mere.
  8. Krydr med karry, lad det svitse hurtigt af og kom så paprika ved sammen med tomatsaften, tomatpasta, vand, en smuldret bouillonterning og lidt friskpresset citronsaft.
  9. Tilsæt de kogte ris, vend det godt rundt, og steg i ca. 4-5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Fordel fyldet i tomaterne, og hver tomat må gerne være toppet med fyld, som du kan se på billedet her. Derefter lægges låg på. Dryp gerne også lidt olie over.
    bagte tomater med fyld
  11. De fyldte tomater med ris og kylling skal nu have 20 minutter midt i ovnen ved 180 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier355kcalKulhydrater64gProtein18gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.03gKolesterol43mgNatrium950mgKalium2057mgKostfibre11gSukker19gVitamin A14693IUVitamin C106mgCalcium128mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De fyldte tomater med ris og kylling må gerne hvile fem minutter inden servering, da de er ret varme.

Kan serveres som de er, men en salat passer godt til de bagte tomater med fyld.

Se flere opskrifter

  • billederesultat for farserede peberfrugter
    Farserede peberfrugter (opskrift på fyldte peberfrugter)
  • Billede resultat for farserede porrer
    Farserede porrer (indbagt porre til pande og ovn)
  • Fyldt kyllingefilet med bacon
    Fyldt kyllingefilet med bacon, kartofler og spidskål
  • billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
    Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Molly Kruse skriver

    januar 12, 2024 at 9:47 am

    Er det kyllinge fars eller små tern?
    Hilsen Miss Molly

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required