Chokoladeskeer ser festlige ud, og så passer de lige til at lave en kop varm chokolade. Se, hvor let det er at lave skeerne med pynt.
Chokoladeskeer er en fin måde at servere varm chokolade på. Hver person får sin egen ske med god chokolade, som røres ud i varm mælk.
Chokoladen kan pyntes, så du får en lille smag af for eksempel pebermynte, kaffe eller karamel. Du kan også hælde lidt pebermynte-essens i.
Du skal bare vælge en pynt, som enten popper op til overfladen som skumfiduser, eller som smelter i den varme mælk.
Nødder er for eksempel ikke særlig lækkert at få i munden, når man skal drikke en varm kakao. Men frysetørrede hindbær er ok, fordi chokolade og bær-smag passer så godt sammen.
Opskrift på chokoladeskeer
Chokoladeskeer
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- hvid chokolade - pynt
- skumfiduser - mini
- frysetørrede hindbær
- krymmel - el. lign. til pynt
- pebermynteessens - hvis du vil have mint-smag
Fremgangsmåde
- Tag to tredjedele af chokoladen og smelt den over et vandbad. Husk, at der ikke må komme vand i skålen med chokolade.
- Tag chokoladeskålen af varmen. Hak den sidste tredjedel chokolade og bland i den smeltede chokolade.
- Læg skeer klar, lad dem støtte op ad en grydeske eller et spækbræt, så den flydende chokolade ikke størkner skævt.
- Lad chokoladen størkne. I mens kan du smelte lidt hvid chokolade over et vandbad, hvis du vil bruge den hvide chokolade som pynt.
- Når dine chokoladeskeer er lettere størknet - men stadig bløde, drysser du pynt henover dem. Den hvide chokolade kan fordeles med en gaffel eller en lille kagesprøjte, når chokoladen er mere stiv.
- Varm mælk op i en gryde sammen med lidt sukker, hæld mælken op i krus og drik en kop varm og lækker hjemmelavet chokolade.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du har mod på det, kan du lave din helt egen pynt. Se opskriften her: Hjemmelavet krymmel.
Ellers er det kun fantasien, der sætter grænser. Og smagsløgene selvfølgelig. Børnene elsker at være med til at dekorere deres egne skeer.
Er det kun voksne, der skal bruge chokoladeskeer til at varm kakao, kan du jo tilsætte røre lidt cognac eller Cointreau i chokoladen.
Se opskrifter på andre søde sager:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: