• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

billederesultat for bogstavkage
4.9 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
150
SHARES
FacebookMessenger150PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. november 2023 - Udgivet: 20. december 2020

Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.

Bogstavkage og talkage er populære kager til blandt andet fødselsdage, og her får du Frøken Fryds lækre opskrift på den vidunderlige kage.

Her pyntet med blandt andet en skøn hvid chokoladecreme, og du kan som sagt enten skære den færdigbagte kage ud som en bogstavkage eller talkage.

Rester af dejen kan du passende trylle om til Danmarks bedste romkugler.

I forhold til tiden skal det bemærkes, at den hvide chokoladecreme skal køles helt af inden den piskes op og anvendes til at pynte bogstavkagen.

Opskrift på bogstavkage

billederesultat for bogstavkage
billede af Frøken FrydFrøken Fryd

Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

4.91 fra 31 stemmer
Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 735
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kagebund laves af
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 325 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mælk
Til hvid chokoladecreme bruges
  • 2 blade husblas
  • 3,5 dl piskefløde
  • 140 g hvid chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
Kagebund
  1. Smør og sukker kommes i en skål og piskes lyst og luftigt.
  2. Pisk herefter æggene i et ad gangen.
  3. Hvedemel blandes sammen med bagepulver og vaniljesukker i en skål.
  4. Vend det i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
  5. Kom dejen i en smurt form på ca. 25×35 centimeter.
  6. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
  7. Lad den køle helt af, inden du skærer den til den ønskede bogstavkage. Kom eventuelt kagen i fryseren, så er den nemmere at skære ud, og du får et fint snit.
Hvid chokoladecreme
  1. Husblassen udblødes i koldt vand i 5-10 minutter.
  2. Den hvide chokolade hakkes fint.
  3. Varm piskefløden op i en gryde, så den er lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen. Kom den hakkede chokolade i gryden og rør til chokoladen er smeltet.
  5. Vrid husblassen fri for vand og kom det i den varme creme. Rør godt rundt til husblassen er helt opløst.
  6. Kom husholdningsfilm over skålen, helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens på din chokoladecreme.
  7. Stil cremen i køleskabet mindst 5 timer, og gerne natten over, så den bliver helt kold.
  8. Pisk chokoladecremen med en håndmikser eller røremaskine, til den rette konsistens, hvor den kan sprøjtes ud og holde formen.
  9. Kom cremen i en sprøjtepose og dekorer den med en passende tyl. Gerne en rund tyl.

Næringsindhold

Kalorier: 735kcalKulhydrater: 76gProtein: 10gFedt: 45gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 172mgNatrium: 498mgKalium: 211mgKostfibre: 1gSukker: 45gVitamin A: 1413IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 124mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu kan du pynte din bogstavkage med lige det du har lyst til.

Jeg brugte små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.

Se lignende opskrifter

  • billederesultat for kagemand af chokoladekage
    Kagemand af chokoladekage
  • klassisk lagkage med bær
    Lagkage - klassisk opskrift med bær og konditorcreme
  • billederesultat for kagekone
    Nem kagekone opskrift med vandbakkelse
  • billede med Othello lagkage
    Othello lagkage - lækker og nem opskrift
Om Gitte
billede af Frøken Fryd
Frøken Fryd

Gitte er kvinden bag Frøken Fryd, som er et festligt og nostalgisk online univers. Gittes lille og blå veterancampingvogn er midtpunktet når der pyntes op til fest. Kig forbi og bliv inspireret på froekenfryd.dk.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pernille

    november 02, 2024 at 10:47 pm

    Kan man putte frugtfarve i chokoladecremen og vil det i så fald være bedst at gøre inden eller efter, den har været på køl?

    Mvh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 03, 2024 at 8:17 am

      Hej Pernille
      Ja, det bør du sagtens kunne og jeg ville gøre det inden den kommer på køl 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mette Thygesen

    oktober 04, 2023 at 11:25 am

    Hejsa.
    Kan man dekorere kagen dagen før eller vil moussen blive flad?
    På forhånd tak 🥰

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2023 at 3:36 pm

      Hej Mette
      Jeg ville klart gøre det på dagen, så er du helt sikker på kagen står skarpt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ida

    august 18, 2023 at 11:02 am

    Hej. Kan man putte konditor farve i chokoladecremen ?
    Mvh Ida

    Svar
  4. Lærke

    april 27, 2023 at 4:49 pm

    Kan man lave den dagen inden servering?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 27, 2023 at 5:23 pm

      Hej Lærke
      Ja, det kan du sagtens.
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Louise

    januar 29, 2023 at 2:02 pm

    Hej! Kan man bruge mørk chokolade i stedet for hvid chokolade?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 29, 2023 at 2:10 pm

      Hej Louise
      Jeps - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Sabrina

      oktober 20, 2024 at 10:21 am

      Der står den skal have 25 minutter på 175 grader. Det virker helt vanvittigt. Min skulle ihvertfald have 45. Så jeg måtte smide en hel kage ud. Måske du skulle ændre i opskriften. Meget urealistisk at en kage på den størrelse kun skal have 25 minutter ved så lidt grader

      Svar
  6. sarah

    april 05, 2022 at 9:39 pm

    Hejsa! Er denne opskrift kun til 8 personer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2022 at 3:28 pm

      Hej Sarah
      Det afhænger af hvor kageglade I er 🙂
      Den kan sikkert sagtens gå til lidt flere personer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required