Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

billederesultat for bogstavkage
4.9 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
174
SHARES
FacebookMessenger174PinterestEmailSMS

Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.

Bogstavkage og talkage er populære kager til blandt andet fødselsdage, og her får du Frøken Fryds lækre opskrift på den vidunderlige kage.

Her pyntet med blandt andet en skøn hvid chokoladecreme, og du kan som sagt enten skære den færdigbagte kage ud som en bogstavkage eller talkage.

Rester af dejen kan du passende trylle om til Danmarks bedste romkugler.

I forhold til tiden skal det bemærkes, at den hvide chokoladecreme skal køles helt af inden den piskes op og anvendes til at pynte bogstavkagen.

Opskrift på bogstavkage

Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær

billede af Frøken FrydFrøken Fryd
4.9 fra 31 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagebund laves af
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 325 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mælk
Til hvid chokoladecreme bruges
  • 2 blade husblas
  • 3,5 dl piskefløde
  • 140 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
Kagebund
  1. Smør og sukker kommes i en skål og piskes lyst og luftigt.
  2. Pisk herefter æggene i et ad gangen.
  3. Hvedemel blandes sammen med bagepulver og vaniljesukker i en skål.
  4. Vend det i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
  5. Kom dejen i en smurt form på ca. 25×35 centimeter.
  6. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
  7. Lad den køle helt af, inden du skærer den til den ønskede bogstavkage. Kom eventuelt kagen i fryseren, så er den nemmere at skære ud, og du får et fint snit.
Hvid chokoladecreme
  1. Husblassen udblødes i koldt vand i 5-10 minutter.
  2. Den hvide chokolade hakkes fint.
  3. Varm piskefløden op i en gryde, så den er lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen. Kom den hakkede chokolade i gryden og rør til chokoladen er smeltet.
  5. Vrid husblassen fri for vand og kom det i den varme creme. Rør godt rundt til husblassen er helt opløst.
  6. Kom husholdningsfilm over skålen, helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens på din chokoladecreme.
  7. Stil cremen i køleskabet mindst 5 timer, og gerne natten over, så den bliver helt kold.
  8. Pisk chokoladecremen med en håndmikser eller røremaskine, til den rette konsistens, hvor den kan sprøjtes ud og holde formen.
  9. Kom cremen i en sprøjtepose og dekorer den med en passende tyl. Gerne en rund tyl.

Næringsindhold

Kalorier735kcalKulhydrater76gProtein10gFedt45gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol172mgNatrium498mgKalium211mgKostfibre1gSukker45gVitamin A1413IUVitamin C0.3mgCalcium124mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Nu kan du pynte din bogstavkage med lige det du har lyst til.

Jeg brugte små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.

Se lignende opskrifter

  • billederesultat for kagemand af chokoladekage
    Kagemand af chokoladekage i bradepande (chokoladekagemand)
  • klassisk lagkage med bær
    Lagkage (klassisk opskrift med bær og konditorcreme)
  • billederesultat for kagekone
    Nem kagekone opskrift med vandbakkelse
  • billede med Othello lagkage
    Othello lagkage (lækker og nem opskrift)
Om Gitte
billede af Frøken Fryd
Frøken Fryd

Gitte er kvinden bag Frøken Fryd, som er et festligt og nostalgisk online univers. Gittes lille og blå veterancampingvogn er midtpunktet når der pyntes op til fest. Kig forbi og bliv inspireret på froekenfryd.dk.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pernille skriver

    november 02, 2024 at 10:47 pm

    Kan man putte frugtfarve i chokoladecremen og vil det i så fald være bedst at gøre inden eller efter, den har været på køl?

    Mvh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 03, 2024 at 8:17 am

      Hej Pernille
      Ja, det bør du sagtens kunne og jeg ville gøre det inden den kommer på køl 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mette Thygesen skriver

    oktober 04, 2023 at 11:25 am

    Hejsa.
    Kan man dekorere kagen dagen før eller vil moussen blive flad?
    På forhånd tak 🥰

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 04, 2023 at 3:36 pm

      Hej Mette
      Jeg ville klart gøre det på dagen, så er du helt sikker på kagen står skarpt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ida skriver

    august 18, 2023 at 11:02 am

    Hej. Kan man putte konditor farve i chokoladecremen ?
    Mvh Ida

    Svar
  4. Lærke skriver

    april 27, 2023 at 4:49 pm

    Kan man lave den dagen inden servering?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 27, 2023 at 5:23 pm

      Hej Lærke
      Ja, det kan du sagtens.
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Louise skriver

    januar 29, 2023 at 2:02 pm

    Hej! Kan man bruge mørk chokolade i stedet for hvid chokolade?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 29, 2023 at 2:10 pm

      Hej Louise
      Jeps - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Sabrina skriver

      oktober 20, 2024 at 10:21 am

      Der står den skal have 25 minutter på 175 grader. Det virker helt vanvittigt. Min skulle ihvertfald have 45. Så jeg måtte smide en hel kage ud. Måske du skulle ændre i opskriften. Meget urealistisk at en kage på den størrelse kun skal have 25 minutter ved så lidt grader

      Svar
  6. sarah skriver

    april 05, 2022 at 9:39 pm

    Hejsa! Er denne opskrift kun til 8 personer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2022 at 3:28 pm

      Hej Sarah
      Det afhænger af hvor kageglade I er 🙂
      Den kan sikkert sagtens gå til lidt flere personer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required