Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.
Bogstavkage og talkage er populære kager til blandt andet fødselsdage, og her får du Frøken Fryds lækre opskrift på den vidunderlige kage.
Her pyntet med blandt andet en skøn hvid chokoladecreme, og du kan som sagt enten skære den færdigbagte kage ud som en bogstavkage eller talkage.
Rester af dejen kan du passende trylle om til Danmarks bedste romkugler.
I forhold til tiden skal det bemærkes, at den hvide chokoladecreme skal køles helt af inden den piskes op og anvendes til at pynte bogstavkagen.
Opskrift på bogstavkage
Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær
Ingredienser
Kagebund laves af
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 325 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl mælk
Til hvid chokoladecreme bruges
- 2 blade husblas
- 3,5 dl piskefløde
- 140 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
Kagebund
- Smør og sukker kommes i en skål og piskes lyst og luftigt.
- Pisk herefter æggene i et ad gangen.
- Hvedemel blandes sammen med bagepulver og vaniljesukker i en skål.
- Vend det i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
- Kom dejen i en smurt form på ca. 25×35 centimeter.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
- Lad den køle helt af, inden du skærer den til den ønskede bogstavkage. Kom eventuelt kagen i fryseren, så er den nemmere at skære ud, og du får et fint snit.
Hvid chokoladecreme
- Husblassen udblødes i koldt vand i 5-10 minutter.
- Den hvide chokolade hakkes fint.
- Varm piskefløden op i en gryde, så den er lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen. Kom den hakkede chokolade i gryden og rør til chokoladen er smeltet.
- Vrid husblassen fri for vand og kom det i den varme creme. Rør godt rundt til husblassen er helt opløst.
- Kom husholdningsfilm over skålen, helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens på din chokoladecreme.
- Stil cremen i køleskabet mindst 5 timer, og gerne natten over, så den bliver helt kold.
- Pisk chokoladecremen med en håndmikser eller røremaskine, til den rette konsistens, hvor den kan sprøjtes ud og holde formen.
- Kom cremen i en sprøjtepose og dekorer den med en passende tyl. Gerne en rund tyl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu kan du pynte din bogstavkage med lige det du har lyst til.
Jeg brugte små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.
Se lignende opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pernille
Kan man putte frugtfarve i chokoladecremen og vil det i så fald være bedst at gøre inden eller efter, den har været på køl?
Mvh Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Ja, det bør du sagtens kunne og jeg ville gøre det inden den kommer på køl 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Mette Thygesen
Hejsa.
Kan man dekorere kagen dagen før eller vil moussen blive flad?
På forhånd tak 🥰
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jeg ville klart gøre det på dagen, så er du helt sikker på kagen står skarpt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Ida
Hej. Kan man putte konditor farve i chokoladecremen ?
Mvh Ida
Lærke
Kan man lave den dagen inden servering?
Holger Rørby Madsen
Hej Lærke
Ja, det kan du sagtens.
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Louise
Hej! Kan man bruge mørk chokolade i stedet for hvid chokolade?
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Jeps - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Sabrina
Der står den skal have 25 minutter på 175 grader. Det virker helt vanvittigt. Min skulle ihvertfald have 45. Så jeg måtte smide en hel kage ud. Måske du skulle ændre i opskriften. Meget urealistisk at en kage på den størrelse kun skal have 25 minutter ved så lidt grader
sarah
Hejsa! Er denne opskrift kun til 8 personer?
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Det afhænger af hvor kageglade I er 🙂
Den kan sikkert sagtens gå til lidt flere personer.
Alt det bedste
Holger