Her får du den bedste opskrift på bogstavkage, der også kan laves som en talkage. En kage til fødselsdag og andre festlige begivenheder.
Bogstavkage og talkage er populære kager til blandt andet fødselsdage, og her får du Frøken Fryds lækre opskrift på den vidunderlige kage.
Her pyntet med blandt andet en skøn hvid chokoladecreme, og du kan som sagt enten skære den færdigbagte kage ud som en bogstavkage eller talkage.
Rester af dejen kan du passende trylle om til Danmarks bedste romkugler.
I forhold til tiden skal det bemærkes, at den hvide chokoladecreme skal køles helt af inden den piskes op og anvendes til at pynte bogstavkagen.
Opskrift på bogstavkage
Bogstavkage med hvid chokoladecreme og bær
Ingredienser
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 325 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl mælk
- 2 blade husblas
- 3,5 dl piskefløde
- 140 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
- Smør og sukker kommes i en skål og piskes lyst og luftigt.
- Pisk herefter æggene i et ad gangen.
- Hvedemel blandes sammen med bagepulver og vaniljesukker i en skål.
- Vend det i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
- Kom dejen i en smurt form på ca. 25×35 centimeter.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
- Lad den køle helt af, inden du skærer den til den ønskede bogstavkage. Kom eventuelt kagen i fryseren, så er den nemmere at skære ud, og du får et fint snit.
- Husblassen udblødes i koldt vand i 5-10 minutter.
- Den hvide chokolade hakkes fint.
- Varm piskefløden op i en gryde, så den er lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen. Kom den hakkede chokolade i gryden og rør til chokoladen er smeltet.
- Vrid husblassen fri for vand og kom det i den varme creme. Rør godt rundt til husblassen er helt opløst.
- Kom husholdningsfilm over skålen, helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens på din chokoladecreme.
- Stil cremen i køleskabet mindst 5 timer, og gerne natten over, så den bliver helt kold.
- Pisk chokoladecremen med en håndmikser eller røremaskine, til den rette konsistens, hvor den kan sprøjtes ud og holde formen.
- Kom cremen i en sprøjtepose og dekorer den med en passende tyl. Gerne en rund tyl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu kan du pynte din bogstavkage med lige det du har lyst til.
Jeg brugte små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.
Se lignende opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Pernille skriver
Kan man putte frugtfarve i chokoladecremen og vil det i så fald være bedst at gøre inden eller efter, den har været på køl?
Mvh Pernille
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pernille
Ja, det bør du sagtens kunne og jeg ville gøre det inden den kommer på køl 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger