Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spaghetti Vongole - pasta med muslinger

Spaghetti Vongole - pasta med muslinger

Spaghetti Vongole
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.

Spaghetti Vongole er en ægte klassiker fra Italien og med gode grunde, den smager nemlig helt fantastisk og sender din smagsløg direkte ned til Middelhavet.

Hvis du ikke kan tage til Italien, så er det som om, at Italien kommer til dig med denne opskrift. Den er i øvrigt også virkelig nem at lave, selvom det måske lyder svært med muslinger.

Jeg er faktisk normalt ikke så modig med skaldyr, men denne ret smager så dejligt, så jeg er sikker på, at alle ville kunne lide den.

Opskrift på Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole med muslinger

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg muslinger
  • 500 g spaghetti
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 tsk basilikum stødt
  • 150 g cherry tomater
  • 2 dl hvidvin tør
  • 15 g smør
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 spsk frisk basilikum eller persille
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor skål med meget koldt vand og tilføj en spiseske salt og muslingerne. Lad dem nu stå i 30 minutter, det får nemlig muslingerne til at "spytte" eventuel snavs.
  2. Når de har trukket så hæld vandet fra og skyl muslingerne i rent vand. Tjek nu om alle muslingerne er friske, det kan du se ved at de skal være helt lukkede uden nogen revner.
  3. Stil en stor gryde med vand over kog til pastaen, når vandet koger tilføjer du salt og spaghetti, lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente.
  4. I mens laver du saucen. Start med at snitte hvidløg, tag en stor pande og tilføj olivenolie, når den er varm tilføjes hvidløg, stødt chiliflager og stødt basilikum. Lad det stege sammen i 20 sekunder, pas på med ikke at stege hvidløget for længe.
  5. Tilføj nu hele cherrytomater, muslingerne og hvidvin. Put låg på panden og lad det dampe sammen indtil muslingerne begynder at åbne sig, når en musling åbner sig så tag den forsigtig fra panden og put dem i en seperat skål så de ikke bliver overstegt. Det er nemlig forskelligt hvor lang tid hver enkel musling tager om at stege.
  6. Når alle muslingerne er åbne og er i skålen. Så tilføjes smør til panden, lad det smelte sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Tilføj færdigkogt spaghetti, muslingerne, frisk basilikum og rør det godt sammen. Server straks.

Næringsindhold

Kalorier717kcalKulhydrater102gProtein32gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol44mgNatrium696mgKalium839mgKostfibre5gSukker5gVitamin A766IUVitamin C18mgCalcium79mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du er lidt usikker på, om dine muslinger er friske og levende, før du laver dem, så giv dem et ordentligt slag.

Hvis de er levende, så lukker de sig i, og det betyder, at de er friske. Hvis de ikke gør det, så er de uspiselige.

Andre opskrifter med pasta

  • italiensk aftensmad med kylling og tomater
    Italiensk aftensmad med kylling og pasta
  • spaghetti carbonara
    Spaghetti Carbonara (nem opskrift på pasta carbonara)
  • Spaghetti puttanesca
    Spaghetti Puttanesca - pasta med tun og kapers
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. J: N. skriver

    marts 20, 2023 at 6:23 pm

    Hvorfor svarer du ikke på kommentarerne? J. N.

    Svar
  2. Jørgen skriver

    januar 24, 2023 at 4:43 pm

    Lækker ret. Men hvor køber jeg denne specielle musling, og hvad hedder de?
    mvh
    Jørgen

    Svar
    • Jørgen Nielsen skriver

      februar 02, 2023 at 5:09 pm

      Du har ikke svaret på, hvad muslingerne er for en "race", og hvor jeg kan købe dem??? Det ses på billedet, at det ikke er blåmuslinger.
      Mvh
      Jørgen

      Svar
    • Marianne skriver

      juli 09, 2023 at 9:35 pm

      Det skal være hjertemuslinger hvis det skal være den rigtige udgave af retten

      Svar
  3. laerke skriver

    januar 21, 2023 at 4:51 pm

    Jeg lavede denne opskrift til et middagsselskab, og det var et kæmpe hit! Smagen var fantastisk, og retten var smuk at se på. Jeg vil helt sikkert lave den igen.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required