Rødtunge

Her finder du alle opskrifter med rødtunge på Madens Verden. Du kan også læse fakta om den eftertragtede og velsmagende fladfisk.
Rødtunge er ikke en af de fisk, som du ofte støder på i de danske supermarkeder.
Her skal du i stedet til din lokale fiskehandler, men til gengæld får du en fantastisk spisefisk med lyst og magert kød.
Rødtungen er i familie med helleflynderen, og den kan på mange måder minde om blandt andet en rødspætte. Men rødtungen er altså noget dyrere end rødspætten.
Dens latinske navn er Microstomus kitt.
En fremragende spisefisk
Rødtungen er som sagt en fremragende spisefisk, der i kvalitet sagtens kan måle sig med blandt andet pighvar.
Kødet er lyst og magert, og du kan både stege fisken hel, eller blot tilberede de benfrie rødtungefileter. Den kan selvfølgelig også dampes.
Smagen er let sødligt, og det er absolut en af mine favoritter inden for fisk. Mange vil nok give mig ret, og kåre den som den bedste fladfisk.
Sæson
Rødtungen er i sæson hele året, men den bedste kvalitet får du sidst på året i oktober og november.
I de danske farvande fanges den mest i Skagerak og det nordlige Kattegat, fordi den foretrækker havvand med et vist indhold af salt.
Derfor ses den sjældent i de danske fjorde og længere inde i Østersøen end Bornholm.
Opskrifter med rødtunge
Her er nogle af de populære opskrifter med rødtunge på Madens Verden: