Beklager, der var ikke noget indhold der passede til dine kriterier
Kaki eller sharon frugt? Se fakta og forskelle

Her kan du læse alt om kaki, der er en særdeles sund frugt. Kakifrugten forveksles ofte med sharonfrugten, men det er altså ikke samme frugt.
Mon ikke du kender kaki (kakifrugten) eller dens fætter sharonfrugten?
Lad os så starte med at slå fast, at førstnævnte ikke har fået sit navn efter farven kaki.
Tværtimod har den lille eksotiske frugt den smukkeste orangerøde farve og er ikke det samme som sharonfrugten, men dog nært beslægtet.
Ofte bruges betegnelserne lidt i flæng, men der er faktisk forskelle, som er værd at kende til.
Kaki eller sharonfrugt?
Kakifrugten er orange og ligner mest en tomat i faconen. Kaki har i modsætning til sharonfrugten kerner – op til otte af slagsen.
Sharon frugten er en forædlet form af almindelig kaki – og oprindeligt fra Sharon-dalen i Israel.
Kakifrugtens smag er en smuk blanding af abrikos, fersken, lidt honning og figen. Den kan spises rå.
En umoden kaki er lysegul eller gulgrøn og med en del tanniner, som får den til at smage bittert og kedeligt. Så kig efter, så du får en moden og gerne lidt overmoden frugt.
Sharon er mere fast i kødet og kan spises tidligere. Tanninerne er ikke så fremtrædende i sharonfrugten.
I butikkerne kan det være svært at se forskel på de to frugter, da de ligner hinanden. En sharonfrugt kan kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon.
Kaki dyrkes i dag i store dele af verdenen, hvorimod sharonfrugten kun dyrkes i Israel.
Anvendelse
Du kan spise den ved at skære den op i både og fjerne kernerne. Skindet kan dog være lidt sejt, så det kan være en god idé at skrælle den.
Prøv den i frugtsalat, på ostebordet, i kager, i salater, i is eller blot som sund snack.
Holdbarhed
Kakifrugten kan holde sig ca. 5-7 dage ved 2-6 grader.
Den smager bedst ved stuetemperatur.
TIP! Du kan øge modningsprocessen ved at lægge frugterne i en beholder sammen med banan eller æble et par dage.
Frysning
Du kan ikke komme kakifrugterne i fryseren, for frugterne er ikke egnet til frysning.
Sæson for kaki frugter
Sæsonen for kakifrugten strækker sig fra august til april.
Men oftest er frugterne tilgængelige hele året i etniske butikker og velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Kakifrugten er rig på A- og C-vitamin, antioxidanter, vitaminer og fibre.
Fakta om kaki
Latinsk navn: Diospyros kaki
Engelsk navn: Persimmon
Kaki menes at have været kendt i over 2000 år og stammer oprindeligt fra Østasien, hvor der i dag findes mere end 1000 sorter.
Frugten eller bærret blev først kendt i USA og Europa i det 19. århundrede, hvor den hurtigt blev populær.
Kaki vokser på løvfældende træer, der kan blive op til 10 meter høje, og der kan gå op til syv år, før træet bærer frugt.