Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Crispy chicken med indisk karrysauce og ris
Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
Ret
Aftensmad
Køkken
Indisk
Forb. tid
15
minutter
Tilb. tid
25
minutter
Samlet tid
40
minutter
Antal
4
Kalorier
280
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
600
gram
kyllingebryst
skåret i strimler på langs
3
æg
piskes sammen
rasp
til panering
1
teskefuld
karry
olivenolie
Indisk karrysauce
olivenolie
1
rødløg
finthakket
4
fed
hvidløg
finthakkede
3
teskefulde
karry
eller mere
1
teskefuld
garam masala
1
deciliter
vand
1
bouillonterning
hønsebouillon
3,3
deciliter
kokosmælk
3
spiseskefulde
tomatpasta
1
håndfuld
bredbladet persille
grofthakket
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft, og en bageplade beklædes med bagepapir.
Kyllingekødet skæres i strimler på langs.
Slå tre æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rigeligt med rasp i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
Kyllingestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges på bagepladen. De må ikke overlappe hinanden.
Dryp lidt olie over de panerede stykker crispy chicken, og krydr med salt og peber.
Bag kyllingestykkerne i 20- 25 minutter - indtil de er sprøde og lækre. Ka evt. vendes efter 15 minutter.
Kog ris som anvist på pakken.
Imens laver du indisk karrysauce, og det er nemt. Hakket løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie - men uden at tage farve.
Tilsæt derefter karry og garam masala - der kan også kommes lidt gurkemeje ved.
Kom så vand i sammen med en smuldret bouillonterning, kokosmælk og tomatpasta. Lad det koge ca. fem minutter.
Smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere karry eller anden indisk krydderi.
Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.
Nutrition
Kalorier:
280
kcal