Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Blåbærkage - nem opskrift med frosne blåbær
Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Ret
Kager
Køkken
Dansk
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
40
minutter
Samlet tid
50
minutter
Antal
8
Kalorier
220
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
175
gram
sukker
175
gram
smør
meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør
4
æg
200
gram
hvedemel
1
teskefuld
bagepulver
3
teskefulde
vaniljesukker
250
gram
blåbær
friske eller frosne
Sådan gør du
Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
Beklæd et ildfast fad med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.
Nutrition
Kalorier:
220
kcal