Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Lækker sommertærte med brombær og hindbær
Her er en nem opskrift på en lækker sommertærte. Det er en skøn kage med bund af mørdej, mens fyldet består af friske brombær og hindbær.
Ret
Kager
Køkken
Dansk
Forb. tid
15
minutter
Tilb. tid
30
minutter
Mørdej på køl
30
minutter
Samlet tid
1
time
15
minutter
Antal
6
Kalorier
300
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
Mørdejsbund
150
gram
hvedemel
30
gram
mandelmel
1
teske
vaniljesukker
125
gram
smør
koldt og direkte fra køleskabet, skåret i mindre term
1-2
spiseskefulde
vand
koldt
Bærfyld
150
gram
brombær
150
gram
hindbær
30
gram
Maizena
majsstivelse
75
gram
sukker
gerne rørsukker
1
teske
vaniljesukker
Desuden
1
æg
sammenpisket, til pensling
perlesukker
hasselnøddeflager
Sådan gør du
Alle ingredienserne til mørdejen - minus vand - kommes i skålen til røremaskinen med påmonteret kagespartel.
Kør mørdejen sammen ved lav hastighed så mørdejen blot netop er samlet. Tilsæt en smule vand, kør fem sekunder mere og stop.
Tag mørdejen ud på et meldrysset bord, og saml den hurtigt. Stilles på køl i 30 minutter.
De friske brombær og hindbær kommes i en skål, hvor de forsigtigt vendes med Maizena, sukker og vaniljesukker. Med nænsomhed, så bærrene ikke smadres.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Tag mørdejen ud af køleskabet, og beklæd en bageplade med bagepapir. Drys lidt mel på bagepapiret.
Læg mørdejen på bordet med mel under og over, og bank den let flad med hånden.
Læg den derefter over på bagepladen, og rul den forsigtigt ud til en tykkelse på ca. 3-4 millimeter.
Fordel bærfyldet på din sommertærte, men hold 4-5 centimeters afstand langs kanten.
Fold forsigtigt kanten op, og pensl med æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
Bag din sommertærte midt i ovnen i ca. 28-30 minutter.
Nutrition
Kalorier:
300
kcal