Her får du den bedste opskrift på saltbagte kartofler. Kartoflerne bliver ikke for saltede, men er perfekte som tilbehør til retter med kød. Nemme at lave.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 35minutter
Samlet tid 45minutter
Antal 4
Kalorier 100kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
1kilosaltkøb bare den billige
700gramkartoflersmå kartofler med skræl, de skal ikke skrælles
Sådan gør du
Hæld cirka halvdelen af saltet i et ildfast fad.
Vask kartoflerne fri for jord, og tør dem i et viskestykke.
Stik nu kartoflerne ned i saltet i fadet, og hæld resten af saltet over dem. Kartoflerne behøver ikke være helt dækket af saltet.
Bag nu saltkartoflerne i en 220 grader varm ovn i cirka 35 minutter. Bagetiden på saltbagte kartofler afhænger selvfølgelig af hvor små eller store kartoflerne er.
Tag dem efter bagning og servér straks. Børst saltet let af kartoflerne, men anret gerne det ildfaste fad ved bordet. Det er da meget festligt.