Ca. 1kilohvedemelbrug gerne italiensk 00 hvedemel og prøv at erstatte noget af det med Il Fornaios fuldkornsdurummel
Fyld
200ggrillede artiskokkerevt. fra Svansøe i glas
150ggorgonzola
8-10tynde skiver serranoskinkeskåret/revet i mindre stykker
meriantørret
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Varm vandet op og bland det med kærnemælken, til det bliver en lunken væske. Smuldr gæren i en skål, hæld den lunkne væske over og rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt, olie og melet lidt ad gangen.
Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted.
Lad dejen hæve til den får dobbelt størrelse. Dejen skal kun hæve 1 gang.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom de grillede artiskokker i en blender/foodprocessor sammen med lidt af den olie som de ligger i.
Skyl og hak merian, smuldr osten og skær/riv skinken i mindre stykker.
Når dejen er hævet, slås den ned og deles i 4 lige store dele.
Rul hver del ud til en cirkel, smør hver pizza med artiskokmosen, men lad 1-2 cm. af kanten være bar!
Fordel nu ost og skinke, drys med merian og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, tag ud og fold dem forsigtigt sammen på midten - de skal IKKE lukkes helt sammen!
Sæt pizzaen i ovnen igen og bag i yderligere ca. 5-10 minutter.