Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun mælken i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
Smuldre gæren i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
Ælt derefter det bløde smør i, og det tager yderligere tre minutter.
Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.