Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Pasta med gorgonzola - klassisk italiensk pastaret
En nem og klassisk opskrift på pasta med gorgonzola. Pastaretten laves også med blandt andet ærter og skinke, og det er en dejlig og hurtig aftensmad.
Ret
Pasta
Køkken
Italiensk
Forb. tid
5
minutter
Tilb. tid
10
minutter
Samlet tid
15
minutter
Antal
2
Kalorier
210
kcal
Forfatter
Newyorkerbyheart.com
Ingredienser
200
gram
pasta
penne
75
g
gorgonzola
i tern
1
løg
hakket
150
g
ærter
små, fine ærter, frosne
75
g
skinke
kogt, italiensk skinke, skåret i strimler
Lidt
muskat
fintrevet
1
dl
madlavningsfløde
salt og friskkværnet peber
1
lille håndfuld
parmesan
fintrevet + lidt ekstra til servering
Lidt
basilikum
frisk og hakket
olivenolie
Sådan gør du
Sæt vandet over til pastaen, masser af vand og godt saltet.
Hæld lidt kogende vand over de frosne ærter og lad dem stå i ca. 5 minutter, hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Varm olien på en pande og sauter løget, til det bliver blødt, det skal ikke tage farve.
Kom skinken ved, vend rundt og tilsæt så ærterne, krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld madlavningsfløde ved og kom gorgonzola i tern i, lad det hele simre ved lav til middel varme, så osten smelter og saucen bliver tyk.
Kog pastaen al dente, efter anvisning på emballagen - husk saucen skal altid vente på pastaen, IKKE omvendt!
Smag saucen til med muskat, salt og friskkværnet peber. Hæld vandet fra pastaen og vend den i saucen sammen med parmesanost og basilikum.
Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan til at drysse over.
Nutrition
Kalorier:
210
kcal