Smelt smørret i en kasserolle, og stil den til side.
I en anden kasserolle (eller mindre gryde) kommer du de pasteuriserede æggeblommer i sammen med en spiseskefuld hvidvin.
Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
Tilsæt så smørret gradvist og forsigtigt. Start med at piske en smule af det smeltede smør ind i æggeblommerne, og efterhånden kan du piske en tynd stråle ind i sovsen.
Men tilsæt ikke smørret hurtigere end du kan få det til at binde i hollandaisen. Det lyder besværligt, men det er det IKKE!
Fortsæt med at piske - stadig ved lav varme, så saucen ikke bliver så varm, at den begynder at skille.
Smag hollandaisen til med lidt citronsaft, salt og hvid peber. Der skal formentlig ikke så meget salt i, da smørret jo er smeltet.
Anret straks, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.