Ribeye saltes i god tid før brug, gerne mindst en halv time.
Hvidløg pilles og hakkes fint, og bladene pilles af kvistene. Skalotteløg hakkes ligeledes helt fint.
Varm en pande godt op, og den skal være rigtig varm. Kom en lille sjat olie på (se her hvilken madolie du bruger til de forskellige opgaver).
Brun nu bøfferne ved høj varme i et minut på hver side, hvorefter du skruer ned på halvt blus.
Kom en spiseskefuld smør ved sammen med hvidløg og rosmarin og ryst det lidt rundt. Lad bøfferne stege 1-2 minutter mere på hver side i rosmarinsmørret - men stegetiden afhænger selvfølgelig dels af bøffernes tykkelse og hvordan du ønsker kødet.
Vend bøfferne godt rundt i smørret og læg dem til side på en tallerken, hvor de hviler mens du laver sovsen.
Kom det hakkede skalotteløg ved og lad det sautere et minuts tid.
Hæld så portvin ved, og lad det koge godt ind.
Kom så et par spisekefulde smør ved, og rør smørret godt ind i sovsen. Smag til med salt og peber.