Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg
Jeg har valgt at kalde denne opskrift for Holgers kartoffelsalat, for det er lige hvad det er. Nemlig min udgave af en nem kartoffelsalat.
Ret
Tilbehør
Køkken
Dansk
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
30
minutter
Samlet tid
40
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
175
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Equipment
Ovn
Ingredienser
800
gram
kartofler
helst de små og nemme kartofler
1
sjat
olivenolie
1
potte
rosmarin
flagesalt
1-2
rødløg
2
håndfulde
rucola
Dressing
0,5
deciliter
olivenolie
1
teskefuld
sennep
1
spiseskefuld
æblecidereddike
1
citron
friskpresset citronsaft
1
spiseskefuld
honning
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
De små kartofler vaskes og halveres. Kommes i et ildfast fad.
Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, rosmarin og flagesalt. Brug 2-3 kviste rosmarin, men stryg bladene af og kom dem ved.
Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter, så de er møre.
Rødløg snittes i små tern, og rucola skylles og slynges tør.
Tag kartoflerne ud af ovnen, og mens de stadig er varme, vendes de med rødløg og rucola, så rucolaen falder lidt sammen.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over kartoffelsalaten. Serveres straks.
Nutrition
Kalorier:
175
kcal