De skrællede kartofler skæres i små tern, der kommes i en gryde. Hæld vand ved så kartoflerne netop er dækket. Du skal ikke komme salt i vandet, da kartoffelpureen smages til når den er færdig.
Kog kartoflerne møre, hvilket tager cirka 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
Kom blødt smør ned til kartoflerne, og mos dem godt. Brug gerne en kartoffelmoser eller et piskeris, men ikke en elpisker.
Mos også lidt lun mælk ind i i kartoffelpureen, og smag den til med salt og peber. Det er vigtigt at få saltet mosen grundigt.
Mos til sidst æggene i et ad gangen.
Smør fire ildfaste skål, og fordel pureen i skålene. Du kan også lave bagt kartoffelpure i et ildfast fad.
Med en gaffel river du kartoffelpureen på toppen, så den får et flot og rillet mønster.
Stil kartoffelpureen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og bag den i cirka 15 minutter, så den får en flot og gylden overflade. Som du kan se på billedet.