Rørsukker og meget blødt smør vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker.
Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Vej hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med bagepulver, kanel, kardemomme og ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give dit bananbrød en mere varm smag.
Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier nu ind i æggemassen.
Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
Bag bananbrødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er bananbrødet færdigbagt.