Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Koldhævede boller med juicepulp og valnødder
Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.
Ret
Brød
Køkken
Dansk
Keyword
boller, morgenbrød
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
15
minutter
Hævetid
8
timer
Samlet tid
8
timer
25
minutter
Antal
8
boller
Forfatter
Rakel Seneca
Ingredienser
5
gram
tørgær
3
dl
vand
1
dl
kærnemælk
1
spsk
honning
100
gram
juicepulp
1
spsk
chiafrø
1
spsk
hørfrø
1,5
tsk
salt
200
gram
hvedemel
150
gram
fuldkornsmel
30
gram
valnødder
Sådan gør du
I en skål opløses tørgær i vandet. Tilføj derefter honning, kærnemælk og juicepulp og rør det godt sammen.
Tilsæt chiafrø, hørfrø, valnødder og salt. Bland det hele sammen.
Tilføj nu melet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Konsistensen skal minde om en tyk grød.
Dæk skålen til med film og sæt den på køl natten over.
Morgenen efter varmes ovnen op på 225 grader varmluft.
Placer bollerne på en bageplade og drys en smule hvedemel udover dem.
Bag dem i 15 minutter eller indtil de har fået en gylden og sprød skorpe.
Nu er de lækreste hjemmebagte boller klar til servering.