Blødgør eventuelt smør i mikrobølgeovnen, men det skal ikke være helt smeltet.
Vej de grovvalsede havregryn af i en skål sammen med sukker og hvedemel.
Kom også vaniljesukker og bagepulver ved, og bland det rundt.
Derefter tilsætter du det bløde smør sammen med lys sirup, og rører dejen jævn.
Spæd til med lidt vand, hvor du skal bruge en spiseskefuld vand - måske en smule mere.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og lav nu 16 små kugler, som stilles på bagepladen. Du skal bruge cirka en teskefuld med top til hver havreflage, så passer mængden af dej.
Sæt dem med god plads imellem, da havreflagerne flyder ud under turen i ovnen. Tryk eventuelt kagerne en smule flade.
Bag de nemme havreflager i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka seks minutter. De skal være let gyldne, men må heller ikke blive for mørke.