Hvedemel vejes af i en skål sammen med flormelis. Kom det bløde smør i sammen med vaniljesukker, og vend det sammen med en ske. Tilsæt også den hakkede chokolade.
Saml dejen og tag den derefter ud på køkkenbordet. Ælt dejen sammen og del den i to lige store stykker.
Tril stykkerne til tykke pølser i 3-4 centimeters tykkelse, læg dem på en tallerken og stil den på køl i en times tid.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Tag dejen ud af køleskabet, og med en skarp kniv skærer du den ene pølse i tynde skiver. De skal være 2-3 millimeter tykke, så du får cirka 35 chokoladespecier ud af hver pølse.
Læg dem på bagepladen med med en række på syv den ene vej og fem den anden. De må gerne lægges nogenlunde tær, da dejen ikke flyder meget ud mens småkagerne bages.
Chokoladespecier med mælkechokolade bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 6-7 minutter. Pas på IKKE at overbage dem!
Tag de færdigbagte specier med chokolade ud af ovnen og lad dem køle af på en rist, så de bliver helt sprøde.
Bag derefter den anden halvdel på samme bagepapir ud fra samme fremgangsmåde.