Orientalsk risret er blevet en populær opskrift og ret til aftensmad, ikke mindst takket være Knorr. Men du kan nemt lave risretten selv, her med oksekød.
Rødløg og hvidløg hakkes fint og svitses af ved middel varme i en stor og dyb stegepande med en god sjat olivenolie. Orientalsk risret kan selvfølgelig også laves i en almindelig gryde.
Tilsæt karry og spidskommen, og derefter hakket oksekød, som smuldres i. Lad det brune nogle minutter, og hak det gradvist ud i mindre stykker.
Imens gør du grøntsagerne klar. Gulerødder og peberfrugter skæres i små tern.
Når det hakkede oksekød er brunet af, kommer du gulerødder, peberfrugt, majs og ærter ved, og tilsætter også ris, vand og en bouillonterning.
Rør godt rundt og når risretten koger, skruer du ned for varmen til en svag varme, hvorefter retten blot skal stå og simre indtil risene er kogt, Det tager typisk 15-20 minutter.
Vend risretten rundt et par gange undervejs, og tjek at væden ikke er kogt helt ud. Tilsæt om nødvendigt en smule mere kogende vand, men mængden her plejer at passe meget godt. Der kan dog være forskel på hvor meget væde risene trækker.
Smag retten til med salt og friskkværnet peber. Mængden af karry plejer også at være passende, men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere.