Kom hvedemel i en skål sammen med natron, sukker og lidt kardemomme, og bland det sammen. Kardemomme kan udelades.
Derefter pisker du gradvist kærnemælken i, så du efterhånden får en dejlig æbleskivedej. På den måde undgår du også klumper i dejen. Riv også lidt citronskal, men undgå det hvide, da det er bittert.
Når kærnemælken er pisket i, tilsætter du et æg ad gangen, som du også pisker ind i dejen.
Stil nu skålen med æbleskivedejen på køl i 20 minutter.
Varm en æbleskivepande godt op, og kom klatter med smør i alle hullerne. Det er vigtigt, at der især i første bagning af æbleskiver er godt med fedtstof. Husk også at varme æbleskivepanden godt igennem.
Du kan også sprøjte æbleskivepanden med olie, men jeg synes smør giver den bedste smag til æbleskiverne.
Fyld så æbleskivedej i hullerne, og de skal være cirka to tredjedele fyldt med dej.
Når der er dannet skorpe på æbleskiverne, skal de vendes rundt med en gaffel eller en strikkepind, så resten af dejen også bliver bagt. Og æbleskiverne får den runde form.
Den samlede bagetid på æbleskiver er cirka fem minutter pr. pandefuld.