Pulled pork i ovn eller grill - nem opskrift med nakkefilet
Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Bland en skål med rub - se linket et par linjer oppe. Gnid nu nakkefileten grundigt med rub, overalt! Du skal bruge hele portionen i opskriften.
Læg så kødet i en frysepose, luk den, og lad den nu hvile natten over.
Om morgenen lægger du stegen på en rist, der kan stå i et ildfast fad. Hæld 2-3 deciliter vand i bunden af fadet.
Stil det ind i en forvarmet ovn ved 110 grader - almindelig luft, og IKKE varmluft.
Her skal verdens bedste pulled pork nu stå og hygge sig i 12 timer. Undervejs kan du nogle gange øse lidt sky op over stegen, men det er ikke strengt nødvendigt hvis ikke du er hjemme.
Du skal bare sørge for, at væden ikke tørrer ud, da du skal bruge cirka tre deciliter sky til en sovs.
Den skal have 12 timer i ovnen, men den kan sagtens klare 13 eller 14 timer.