Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes derefter i en gryde med vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Der skal ikke tilsættes salt.
Kog kartoflerne møre, og det tager 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
Pisk kartoffelmosen med smør og mælk, og smag den til med salt og peber. Jeg plejer blot at piske kartoffelmos sammen med et piskeris, men du kan selvfølgelig også anvende en kartoffelmoser til det.
Imens kartoflerne koger, sætter du en pande over ved en god varme. Panden skal være gennemvarm.
Brun det hakkede oksekød grundigt og tilsæt så hakket løg og hvidløg. Lad det svitse med et par minutter.
Kom så paprika i sammen med timian, tomatketchup og kalvefond (eller bouillon), og smag kødsovsen til med salt og peber. Lad det koge 10 minutter.
Smør et ildfast fad godt med olie, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Derefter fordeles kartoffelmosen over kødsovsen.
Bag din millionbøf i fad i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20 minutter.