Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Brombærcrumble - lækker kage med friske brombær
Her er min opskrift på en lækker brombærcrumble. En skøn kage med friske brombær og den sprøde crumble på toppen. Få opskriften her.
Ret
Kager
Køkken
Dansk
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
30
minutter
Samlet tid
40
minutter
Antal
4
Kalorier
200
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
300
gram
brombær
gerne friske brombær, men frosne kan også anvendes
Crumbledej
40
gram
hvedemel
40
gram
smør
i mindre tern
60
gram
sukker
40
gram
havregryn
både finvalsede og grovvalsede kan anvendes
1
teskefuld
vaniljesukker
Sådan gør du
Ovnen tændes på 200 grader over- og undervarme.
De friske brombær skylles nænsomt og rengøres. Dryppes af. Anvender du frosne brombær kan de anvendes direkte.
Fordel brombærrene i et lille fad eller rund form. Jeg bruger gerne en rundt aluform med en diameter på ca. 20 centimeter.
Vej hvedemel og smør af i en skål sammen med sukker, havregryn og vaniljesukker.
Smuldr nu smørret ud i blandingen til en crumble. Det er nemt at gøre i hånden, men du kan også gøre det i røremaskine med påsat kagespartel.
Drys nu din crumbledej over din brombærcrumble, så massen lægger sig smukt om bærrene.
Brombærkagen bages ca. 25-30 minutter midt i ovnen indtil den er sprød og gylden. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Nutrition
Kalorier:
200
kcal