Kog dem i vand indtil de er helt møre - det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet, men mosen smages til den er færdig.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Det er vigtigt at mosen indeholder så lidt vand som muligt.
Hæld de kogte kartofler op i en skål, og kom smør i tern ved.
Mos kartofler og smør med et piskeris, og rør den rundt, så den samler sig.
Rør også fire pasteuriserede æggeblommer ud i mosen. Æggeblommerne gør, at kartoffelmosen ikke flyder ud i ovnen. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og kom mosen i en sprøjtepose, hvorefter du kan sætte toppe på bagepladen. Eller sæt 16-20 toppe eller kugler med kartoffelmos med en spiseske. Hvis du holder ske og hænder fugtige med vand, klæber kartoffelmosen ikke fast. Et godt trick 🙂
Pensl kartoffeltoppene med pasteuriserede æggeblommer.
Bag nu kartoffelmosen i ovnen ved 210 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 10 minutter så de bliver gyldne.