Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i mindre stykker. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte. Kartofler til råstegte kartofler behøver du ikke skrælle, men sørg for de bliver vasket grundigt.
Kom kartoffelternene op i en skål, og fyld den med koldt vand. Her skal kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne stivelsen.
Rør så godt rundt i skålen, hæld vandet ud - og læg kartoffelternene til tørring på et rent viskestykke. Det er vigtigt kartoflerne er helt tørre inden stegning på panden!
Varm en pande op, og kom smør og olivenolie på. Lad det smelte, og hæld så forsigtigt kartoflerne på. Brun først kartoflerne ved en god varme, hvorefter du skruer ned for varmen, så de ikke bliver sorte.
Nu skal de steges ved middel varme i cirka 20 minutter, så de bliver gyldne og møre. Vend dem forsigtig rundt et par gange undervejs.
Til sidst krydrer du med groft salt (eller flagesalt) og friskkværnet peber. Serveres straks.