Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern. Du skal bruge cirka 500 gram, og det er altså vægt efter at kartoflerne er skællet.
Skær en god skive knoldselleri, fjern skrællen og skær selleriskiven i mindre stykker.
Porren renses og snittes i tynde skiver.
Smelt lidt olivenolie i en tykbundet gryde, og svits kartoffeltern, selleri og porre i nogle minutter uden det tager farve.
Tilsæt vand og bouillonterninger, og kog dem møre. Det tager cirka 20 minutter. Du kan bruge enten hønse- eller grøntsagsbouillon.
I mellemtiden steger du baconskiver sprøde ved middel varme på en pande, og lægger baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Du kan også stege baconen i ovnen.
Tjek at grøntsagerne i gryden er møre, og blend så din kartoffelsuppe. Jeg plejer blot at anvende en stavblender, og blende suppen direkte i gryden.
Kog kartoffelsuppen sammen med piskefløde, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt friskpresset citronsaft.