Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser sf smag!
Start med at klargøre grøntsagerne. Rødløg hakkes fint og hvidløgsfed skæres i tynde skiver. Bladselleri og gulerødder snittes i mindre tern, men jeg kan godt lide der er lidt bid i grøntsagerne, så lav ikke ternene alt for små.
Varm en stor pande eller en gryde op, og kom en god sjat olie i. Brun nu det hakkede kyllingekød godt.
Kom grønstagerne ved og lad det svitse et par minutter mere.
Tilsæt så hakkede tomater, fyld dåsen med vand igen og hæld ved, og tilsæt også en smuldret bouillonterning plus tomatpasta. Dertil lidt eddike eller balsamico og en smule sukker. Det giver en god bund i kyllingekødsovsen.
Lad nu din kyllingekødsovs simre under låg i mindst 30 minutter, og en time gør den kun endnu bedre.
Kog pastaen som anvist på pakken. Koges i letsaltet vand, men pastaen må gerne have lidt bid, da den skal varmes sammen med kødsovsen.
Tag låget af panden/gryden, og vend de friske spinatblade ved så de netop falder sammen.
Kom derefter den kogte pasta ved, og tilsæt også gerne lidt af kogevandet, så kyllingekødsovsen får den helt rigtige konsistens.
Til sidst vendes en stor håndfuld friske basilikumsblade i, og hele retten smages godt til med salt og peber. Spar ikke på peberet, da det giver pastaretten den helt rigtige smag.