Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv
Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Ret
Dressing
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
Samlet tid
5
minutter
Antal
4
Kalorier
360
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
2
pasteuriserede æggeblommer
1
teske
sennep
lille teske, gerne Maille's sennep med honning, men en god bornholmersennep er også super
1
teskefuld
eddike
lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
2
deciliter
rapsolie
salt og friskkværnet peber
helst hvid peber
Sådan gør du
Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Nutrition
Kalorier:
360
kcal