Crostini med asparges - ristede italienske brødstykker
Crostini med asparges er en lækker italiensk forret, der laves med ristede stykker brød. Bages kort tid i ovnen med hvidløgsolie, og skinke og mozzarella.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive helt varm inden du bager dine crostini.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og skær otte skiver brød. Gerne på skrå, og læg dem på bagepladen med lidt afstand imellem.
Kom olivenolie i en skål, og pres hvidløgsfedene ned i olien. Hak også lidt basilikum og kom ved sammen med lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
Fordel hvidløgsolien på brødstykkerne.
Bræk roden af de grønne asparges, kassér rodstykkerne, og læg to asparges på hver crostini.
Læg derefter en halv skive parmakinke ovenpå de grønne asparges.
Derpå lægges en skive mozzarella, inden du slutter af med at krydre med en smule salt og friskkværnet peber. Dryp også gerne med lidt ekstra olivenolie (denne mængde kommer ud af den angivne mængde).
De lækre crostini med asparges bages derefter ca. 10 minutter midt i ovnen.