Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Koldskål - nem opskrift med kærnemælk på 5 minutter
Se hvordan du laver en hjemmelavet og gammeldags koldskål her. En skøn og nem opskrift at servere for venner og familie, når sommeren rammer Danmark.
Ret
Dessert
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
Samlet tid
5
minutter
Antal
4
Kalorier
250
kcal
Forfatter
Holger Rørby Madsen
Ingredienser
3
pasteuriserede æggeblommer
4
spiseskefulde
sukker
1
vaniljestang
du skal bruge ca. en halv, hele stangen hvis du elsker vanilje
1
spiseskefuld
citronsaft
1
liter
kærnemælk
evt. økologisk
Sådan gør du
Hæld æggeblommer og sukker op i en stor skål og pisk med elpisker i flere minutter til æggemassen bliver lys og luftig.
Flæk den halve vanillestang og skrab vanillekornene ud med en kniv og rør dem godt rundt i æggemassen.
Tilsæt herefter citronsaften og rør rundt.
Hæld kærnemælken i massen lidt efter lidt og rør forsigtigt rundt med en grydeske, så koldskålen ikke sprøjter til alle sider.
Nutrition
Kalorier:
250
kcal