Kog kartofler i cirka 20 minutter, eller indtil de er bløde.
Pil kartoflerne og lav dem til mos, sæt dem til side.
Varm olien op i en pande, nu tilsættes spidskommen, fennikel og de knuste korianderfrø.
Når krydderierne begynder at syde efter cirka 30 sekunder: Tilsæt ingefær, chili og asafoetida,, lad det stege i et minuts tid.
Skru ned til lav varme og tilføj de moste kartofler og ærterne. Bland det hele godt sammen.
Derefter tilføjer du stødt koriander, garam masala, chaat masala (eller en teskefuld citronsaft), stødt chili og salt. Bland det godt sammen og smag blandingen til. Fjern panden fra varmen og lad indholdet køle ned til rumtemperatur.
Bland mel og vand sammen til en tynd pastae, denne paste skal virke som en slags lim.
Tag din filodej og lig to lag oven på hinanden. Skær dejen ud til cirka 10 centimeter brede strimler med en længde på 20 centimeter.
Pensl en strimmel af gangen med vand-mel-limen.
Put en skefuld kartoffelfyld i øverste højre hjørne og fold dejen til en trekant, så den lukker fyldet inde. Fold den igen, så det ligner et trekantet brev. Fold igen, indtil du rammer bunden.
Pensl det sidste stykke dej, så “dejpakken” bliver limet fast. Bliv ved med at folde samosa, indtil du har brugt alt fyldet og dejen.
Varm olien op på lav til medium varme. Du kan tjekke, om den er varm nok ved at putte et lille stykke dej ned i olien - det bør tage et par sekunder for den at sprutte.
Afhængig af størrelsen på din gryde putter du dine samosa i olien, men ikke mere end fem af gangen. Lad dem stege i cirka fem minutter på hver side. De bliver pænest af at friturestege ved lav varme i længere tid fremfor høj varme i kort tid. Høj varme kan give samosa luftbobler.
Put de frisklavet samosa på avispapir eller køkkenrulle for at absorbere det overskydende olie. Nyd dem som en eftermiddagssnack eller forret.
Noter
Der er mange YouTube-videoer, som viser foldeteknikker, og det kan godt kræve et par forsøg lige at lære den rette metode. Man kan godt folde sine samosa og putte dem i køleskabet med en fugtig klud over til dagen efter. Og så kan de frituresteges lige før servering. Samosaerne kan også bages i ovnen for en sundere udgave, dog så bliver de ikke helt lige så sprøde.