Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg
Min nemme opskrift på en lækker grillsalat. En rustik salat, der laves med nye kartofler, grønne asparges, radiser og en lækker olie- og eddikedressing.
Kartoflerne skrubbes og kommes i en gryde. Brug gerne nye, danske kartofler eller de små, nemme kartofler. Dæk med vand og tilsæt salt. Kog kartoflerne møre under låg. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
Knæk roden af de grønne asparges og skyl dem. Grilles eller pandesteges et minuts tid ved en god varme. Så er de bedst i en grillsalat.
Forårsløg klargøres og grilles eller pandesteges ligeledes i et minuts tid.
Skær derefter asparges og forårsløg i mundrette stykker, mens radiserne vaskes og snittes i tynde skiver.
Kom kartoflerne i en skål, og større kartofler deles i mindre stykker. Kom også asparges, forårsløg og radiser ved.
Rør olivenolie sammen med sherrydeddike (eller anden eddike), og tilsæt finthakket purløg. Smages godt til med lidt sukker, salt og peber. Olie- og eddikedressingen skal være let syrlig i smagen.
Hæld dressingen over din grillsalat og vend forsigtigt rundt.