Spidskål med bacon og ærter - nem og lækker kålsalat
Her får du min opskrift på spidskål med bacon, der er en nem og fyldig salat, hvor der også tilsættes ærter. Brug spidskålssalaten som tilbehør til kød.
Pil de yderste blade af spidskålen, og del derefter kålen i kvarte. Fjern stokken, der er for træg til en salat, og snit så spidskålen i helt tynde strimler fra spidsen og ind.
Knug den snittede spidskål i hånden og fordel den i en salatskål eller lille fad.
Bacontern steges sprøde på en varm pande og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Fordeles derefter over spidskålen.
Ærter dampes et minut i letsaltet vand, hvorefter du kommer koldt vand i gryden, Lad det trække to minutter, hæld vandet fra og kom ærterne i salatskålen.
Dryp lidt olivenolie over og vend forsigtigt din spidskål med bacon og ærter rundt.