Du skal lave en klassisk vaniljecreme som bund i din stracciatella is, og den er ganske nem. Fløde og sødmælk hældes i en tykbundet gryde, hvorefter den varmes langsomt op.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud, hvorefter de kommes i gryden. Få alle kornene med og læg også vaniljestangen i gryden.
Sukker og æggeblommer tilsættes, hvorefter iscremen varmes op indtil den er 85 grader varm. Brug et termometer, og ved den temperatur begynder iscremen at legere, altså at tykne til den rigtige konsistens.
Tag vaniljecremen af, hæld den over i en anden beholder og køl den helt ned i køleskabet. Det tager lidt tid, men er det hele værd.
Når iscremen er afkølet, kan du gå i gang med at lave din stracciatella med lækre stykker chokolade. Hak chokoladen fint, og kør nu iscremen på en ismaskine sammen med chokoladestykkerne.
Det tager cirka 35 minutter, hvorefter isen hældes i en beholder med låg og fryses i yderligere to timer. Så har du den dejligste vaniljeis med chokoladestykker.