Fordej laves dagen før. Du skal bruge 300 gram fordej, og fordejen laves af ingredienserne i opskriften under fordej. Fordejen stilles på køl.
På bagedagen: Gæren røres ud i vandet.
Kom alle ingredienserne i skålen til din røremaskine.
Ælt nu dejen to minutter ved lav hastighed, og derefter fem minutter ved hurtig. Temperaturen i den færdigæltede dej skal være cirka 27 grader.
Dejen hældes ud på bordet og lad den ligge 20 minutter.
Deles derefter i fire lige store stykker, som derefter virkes op (se længere nede hvordan Morten gør det). Hviler overdækket minimum 20 minutter og op til en time.
Dejen deles til 60 rundstykker (altså 15 stk. pr. stykke dej), som trilles runde (virkes runde), pensles med vand og dyppes i birkes. Prik rundstykkerne med en gaffel (et godt husmodertrick) - det viser Morten også længere ned hvordan du gør.
Spray en hulbageplade med fedt, og stil rundstykkerne på. Hvis ikke du vil smørre hulpladen med fedt, kan du bage dem uden - og så blot slå hulpladen mod bordkanten, så bør rundstykkerne løsne sig fint.
Nu skal rundstykkerne hæve i to timer, hvor de overdækkes med et fugtigt viskestykke. Sørg for at brødene kan hæve uden de rammer viskestykket, så giv lidt plads over rundstykkerne. Rundstykkerne skal hæve op til mindst dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 240 grader varmluft, og læg en dyb bageplade ind på nederste rille.
Når ovnen er gennemvarm smides en lille sjat vand i den dybe bradepande, og rundstykker sættes ind midt i ovnen.
Straks rundstykkerne er sat ind i ovnen, skrues temperaturen ned på 210 grader, og bagetiden er cirka 17-18 minutter. Måske lidt længere, afhængig af hvordan din ovn varmer.
Efter 10 minutter lukkes al damp ud af ovnen, og rundstykkerne bages færdige.