Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.
Løg og hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5-10 minutter.
Mariner kyllingelårene i ca. 1 dl af saucen. Jeg plejer at komme lårene i en pose sammen med marinaden og så ryste og massere dem godt, så marinaden bliver fordelt.
Lad dem helst stå overnat i køleskab. Resten af marinaden gemmes til pensling under grillning.
Næste dag
Jeg forsteger ALTID lårene så jeg er helt sikker på at de bliver gennemstegte. Jeg steger dem ca. 30 min. ved 200 grader.
Tænd op for grillen og sørg for at kullene er perfekte før de lækre sticky chicken kyllingelår kommes på.
Pensl lårene på den ene side med den resterende sauce og læg dem med den side nedad på risten, pensl så straks den anden side. Vend dem og pensle igen. Læg låg på nogle få minutter, pensl og vend så igen.
Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce. Der skal et godt lag på hver gang, da det er meningen at der ligesom skal danne sig et lag af skøn sød/stærk sauce uden på lårene. Læg låg på mellem hver gang for at få den skønne røgede smag. Pas på de ikke bliver for sorte!