Creme: Sukker, Maizena og vanilje blandes og piskes god med 1 dl af mælken. Æggeblommen tilsættes. Det resterende mælk koges op i en gryde. Når mælken koger tilsættes den sammenpiskede blanding og cremen koges igennem ved konstant piskning nogle sekunder, til den bliver tyk. Hældes i en beholder og afkøles i køleskab. Skal bruges samme eller næste dag.
Dej: Gæren smuldres i en stor røreskål og blandes med æg, vaniljesukker, kardemomme og sukker. Lun mælken til den bliver håndvarm (pas på at den ikke bliver for varm) og bland den i sammen med salt og 300 g hvedemel.
Tilsæt smør og olie. Kom nu så meget mel i dejen til den bliver så sammenhængende at den kan vendes ud på bordet og æltes. Kom melet i lidt efter lidt, så der ikke kommes for meget i.
Hæld dejen ud på bordet, tilsæt stadig mel lidt efter lidt - efter behov - til dejen kan æltes til en smidig og glat dej.
Lad dejen hvile på et meldrysset køkkenbord i 15 minutter.
Del dejen i 2 og udrul til en stor firkant, der deles i ca. 12 store firkanter (ca. 10 x 10 cm.).
Læg en anelse syltetøj (marmelade) og lidt creme på hver firkant og luk den sammen - 2 hjørner overfor hinanden ad gangen. Til sidst lukkes bollen helt med alle 4 snipper, så cremen og syltetøjet er inde i bollen og ikke kan flyde ud.
Dine fastelavnsboller med syltetøj vendes om og lægges på bageplade, med god afstand til hinanden. Lad dem efterhæve i 1 time. 12 fastelavnsboller pr. plade.
Pisk æggeblommer med ganske lidt salt og lidt sukker og pensl det på bollerne. Sæt dem i en 190 grader varm ovn og bag i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og bagt i bunden.
Lad de færdigbagte fastelavnsboller med syltetøj køle lidt af på bagerist.