Puds undersiden af kalveculotten af for sener og andet fedt. Rids oversiden/krølfedtet i grove tern med en skarp kniv, men pas på du ikke skærer ned i kødet.
Dup kalvestegen tør med et styk køkkenrulle.
Giv kalveculotten noget soja, salt og rosmarin på begge sider, og læg den i en lille alubakke til grillen.
Stil kalvestegen på køl i minimum to timer.
Gør grillen klar, og kalveculotten kan grilles i enten gasgrill eller kuglegrill. Fremgangsmåden er den samme.
Denne kalveculotte er lavet i min Weber Q3200 gasgrill, og her plejer jeg at have den yderste brænder kørende på fuldt blus, mens den inderste er slukket. Så jeg bruner culotten i kanten - og steger den færdig i midten.
Brun først kalveculotten ved direkte varme, så den får noget stegeskorpe. Den skal have et par minutter på hver side.
Læg den så på indirekte varme, og stik et stegetermometer i den. Grillet kalveculotte er færdigstegt ved en kernetemperatur på 56 grader.
Luk låget og grill kalvestegen - det tager cirka 25-30 minutter, afhængig af vind og vejr.