Kalvetykkam skæres ud i store og grove tern. Store stykker fedt skæres fra og kasseres.
Skalotteløg hakkes groft, champignon skæres i skiver, mens gulerødder og persillerødder skæres i mundrette stykker.
Find en god stegegryde frem, gerne en støbejernsgryde, og brun kalvekødet grundigt ved høj varme i smør. Kødet skal have en god stegeskorpe, da det tilfører din gryderet mere smag. Brun gerne kødet over to omgange, så det netop får den ønskede stegeskorpe. Tag kødet op.
Kom champignonskiverne i gryden og steg dem godt af. Tilsæt så skalotteløg og lad det svitse et minuts tid. Derefter kommes gulerødder og persillerødder i gryden. Steg videre et minuts tid.
Kødet kommes nu tilbage i gryden, hvor du også tilfører en stor spiseskefuld hvedemel (det vil jævne saucen undervejs). Vend det rundt.
Kom så tomaterne i gryden sammen med fløde, kalvefond og vand. Pluk bladene af nogle kviste timian og kom dem ved. Spar ikke på timianen, da den giver god smag i en gryderet med braiseret kalvekød.
Lad nu retten simre under låg i cirka to timer og 30 minutter, hvor den stort set kan passe sig selv.
Lav kartoffelmos som anvist i linket, så den er klar når gryderetten er færdig.
Til sidst smages din kalvegryde til med salt og friskkværnet peber. Vend hakket persille og lidt mere timian i. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule kold vand.