Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Scones med sultana - opskrift fra dronningen
Scones med sultana, clotted cream og jordbærmarmelade. Det er en af retterne i dronning Elizabeths berømte haveselskaber. Her er chefkonditorens opskrift.
Ret
Brød
Køkken
Engelsk
Samlet tid
50
minutter
Antal
15
stk
Forfatter
Karen Seneca
Ingredienser
500
gram
hvedemel
28
gram
bagepulver
94
gram
smør
86
gram
sukker
2
æg
1,4
deciliter
kærnemælk
100
gram
sultana - lyse rosiner
Sådan gør du
Læg de lyse rosiner i blød i vand i en halv time.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rør hvedemel, sukker, bagepulver og smør sammen, indtil det er blevet en krummet dej.
Pisk æg og kærnemælk sammen i en anden skål.
Hæld ægge-kærnemælkmassen ned i dejen, mens du rører rundt.
Hæld vandet fra sultana og rør sultanaerne i dejen.
Form to flade brød og lad dem hvile under et viskestykke i en halv time.
Rul dejen ud, så den er 2,5 centimeter tyk og stik scones ud med et glas.
Lad dine scones med sultana hæve 20 minutter på en bageplade under et viskestykke.
Pensel dine scones med æg.
Bag dem i 10-12 minutter, indtil de er gyldne.
Del dem over på midten, server med jordbærmarmelade og clotted cream, når de er kølet af.