Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.
De tørrede svampe kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad det stå i en halv time, og tag så forsigtigt svampede op uden at hvirvle for meget rundt. Så ligger eventuelle rester af jord og snavs nemlig på bunden af skålen. Hak svampene let.
Hønsebouillon laves og holdes varm.
Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres et par minutter i lidt olie i en varm gryde.
Tilsæt så risotto ris og de opblødte Karl Johan svampe og lad det svitse et par minutter.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
Nu tilfører du små mængder bouillon efterhånden som risene suger væsken til sig. Brug eventuelt en suppeske. Fortsæt indtil risene er næsten møre, og det tager cirka 20 minutter.
Persille hakkes fint og smørret skæres i mindre tern. Rør persille og smør ind i svamperisottoen og smag den til med salt og peber.