Sødmælk og fløde vejes af i en gryde og varmes langsomt op under omrøring. Blandingen må IKKE koge, men skal nå ca. 85 grader. Brug gerne et termometer.
I en skål røres de pasteuriserede æggeblommer sammen med sukker. Brug bare en ske eller grydeske - du behøver ikke piske æggemassen sammen. Men rør den lidt luftig.
Kom så lidt af den varme mælk i æggemassen under omrøring, og derefter lidt mere.
I en tynd stråle røres æggeblandingen nu ind i fløden og mælken, hvorefter gryden stilles tilbage på kogepladen.
Varm nu igen massen op til ca. 85 grader, og det sker ligeledes under omrøring. Nu begynder massen af tykne lidt til en lægger og mere fyldig iscreme, men iscremen må IKKE komme over de 85 grader!
Stil så iscremen til din Daim is i køleskabet i et par timer, hvis den skal køres på ismaskine.
Daim hakkes groft med en savtakket kniv. Karamel- og chokoladestykkerne må ikke være for store - men heller ikke for små.
Daim is uden ismaskine: Her kommes iscremen i en tæt beholder og sættes direkte i fryseren. For at undgå iskrystaller i isen skal du røre i isen under indfrysningen. Gør det ca. en gang hver halve time. Når isen er ved at blive mere fast i konsistensen, tilsættes Daim og isen røres igennem,
Daim is på ismaskine: Her kommes den færdige iscreme som sagt et par timer køl, da det ikke er godt at lave is på varm iscreme. Kør den afkølede iscreme på ismaskinen i ca. en lille time. Når isen er ved at være mere fast i konsistensen - cirka efter 45 minutter - kommes Daim i.
Når isen er klar, kommes den i beholder og sættes på frost.