BBQ flæskesteg til grill eller ovn (simpel opskrift)
Her får du en nem opskrift på BBQ flæskesteg, der kan tilberedes i grill eller ovn. Stegen krydres med BBQ, og steges til en kernetemperatur på 65 grader.
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Keyword BBQ, svinekød
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 1time30minutter
På køl - mindst 8timer
Samlet tid 9timer40minutter
Antal 6
Kalorier 280kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
1,8kiloflæskesteg
BBQ krydderii passende mængde
salt
5deciliterkogende vand
Sådan gør du
Start med at tjekke, at slagteren har skæret sværene igennem og ned til kødet. Det er vigtigt.
Skær derefter sværene igennem på "det lange led", så de bliver delt i tre. Skær kun ned til kødet.
Salt nu grundigt mellem alle svær!
Så skal din BBQ flæskesteg gnides grundigt ind i et godt BBQ krydderi. Køb det bedste du kan finde - eller prøv at lave mit hjemmelavede barbecue krydderi. Gnub det godt ind i kødet.
Kom flæskestegen i en pose, og læg den på køl. Her må stegen gerne trække i mindst otte timer - og endnu bedre et døgns tid.
Forvarm grillen til 200 grader eller lidt over. Laver du din barbecue flæskesteg i ovnen, er det ved 200 grader almindelig over- og undervarme. I grillen er det ved indirekte varme!
Læg flæskestegen i en alubakke og stil den i grillen eller ovnen. Hæld fem deciliter kogende vand over sværene. Husk, at en flæskesteg altid skal stå helt lige og plan.
Grill eller ovnsteg nu flæskestegen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader. Brug derfor et stegetermometer. Tiden kan variere, men min BBQ flæskesteg her fik ca. halvanden time.
Undervejs kan du nogle gange øse lidt af skyen op over svær og steg. Tilfør om nødvendigt mere kogende vand undervejs.
Tag stegen ud og lad den hvile utildækket på et skærebræt inden du skærer den i gode skiver.