Når kyllingen er skyllet, renset og duppet tør, krydres den udenpå og indeni med groft salt og friskkværnet peber (nu kan den godt lægges i stegepose).
Stop citronen op i numsen på kyllingen.
Bland hakket rosmarinnåle - gem et par hele kviste - og bland dem med smørret.
Riv bouillonternen over kyllingen, fordel smørklatter med rosmarin i og stik et par kviste ned ved lår og vinger.
Luk stegeposen godt, prik et par huller i den foroven, læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader i 1 time (måske lidt mere hvis det er en meget stor kylling).
Tag fadet ud og løft forsigtigt posen over på et skærebræt - PAS PÅ DEN ER MEGET VARM! - klip et hul i det ene hjørne og hæld skyen gennem en sigte over i en gryde.
Klip posen op og lad den trække mens saucen laves. Når saucen er klar til servering, parteres kyllingen og serveres.
Skysauce
Skum skyen fra kyllingen for fedt og kog den op.
Tilsæt 1½ spsk. creme fraiche 38% pisk det ud. Jævn den evt. lidt, smag til, kom kulør i og server.