Wok med ribeye er en ret fuld af smag, farve og forskellig konsistens. Alt i alt en rigtig dejlig aftensmad, når man holder af asiatisk mad.
Wok med ribeye er et skønt måltid, som tager wokretten til et højere niveau. Der er så meget velsmag blandt andet takket være ribeye-strimlerne.
Udover det er der masser af grøntsager i, blandt andet broccoli, gulerødder og den flotte, lilla spidskål.
Server retten til en skål glasnudler eller kogte ris, gerne fuldkornsris, som har mere smag og flere sunde egenskaber end de hvide.
Opskrift på wok med ribeye
Ingredienser
- 400 gram ribeye - skåret i strimler
- 1 god sjat olivenolie
- 4 solohvidløg - halveret i tynde skiver
- 3 spsk sesamolie
- 2 løg - halveret i i skiver
- 1,5 dl soya
- 2 dl østersauce
- 3 gulerødder - i stave
- 1 broccoli - i buketter
- ½ lilla spidskål - i strimler
- glasnudler - kogt i 3 minutter
- cashewnødder - til topping
Sådan gør du
- Kom en god sjat olivenolie i en wok eller stegegryde og varm den op sammen hvidløg og hakkede løg.
- Blancher og skær ribeye i strimler.
- Når det er blancheret, tilføjes sesamolie og kødet som svitset heri et par minutter.
- Kom stave af gulerødder, broccolibuketter og spidskål i strimler i wokken, og vend det godt sammen.
- Hæld sojasauce og østerssauce i og rør det godt sammen med grønsagerne og kødet. Lad det svitse lidt, så der stadig er bid i grønsagerne.
- Hæld vandet fra nudlerne og vend nudlerne i retten.
- Wok med ribeye serveres med nødder på toppen
Tip
Wokretter er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen i køleskabet på. Så har du for eksempel nogle sukkerærter eller forårsløg liggende, kan det sagtens tilsættes.
Du kan bruge svinekød i strimler eller kylling til denne ret, men wok med ribeye har nu en særlig dejlig smag.
Rist eventuelt cashewnødderne, før du drysser dem udover retten. Det giver nødderne ekstra smag og bid.
Se andre opskrifter her:

Comments
No Comments