Wienerschnitzel med dreng som den skal laves. Paneret og anrettet med en citronskive, der er beklædt med et par ansjoser og lidt kapers.
Wienerschnitzel med dreng er en helt klassisk ret, og den smager helt fantastisk.
Du kan erstatte sardiner med benfri sild, og du kan også vælge at toppe din dreng med lidt revet peberrod.
Det er en smagssag.
Opskriften er pr. person - du kan bare gange opskriften op 🙂
Wienerschnitzel med dreng - til hver person skal du bruge:
1 stor wienerschnitzel af kalvefilet
1 spiseskefuld hvedemel
1 sammenpisket æg
2 spiseskefulde rasp
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Til dreng:
1 skive økologisk citron
2-3 ansjoser eller benfri sild
1 teskefuld kapers
+ eventuelt lidt revet peberrod (kan udelades).
Sådan laver du wienerschnitzel med dreng:
Dup kalvefileten af med et stykke køkkenrulle, og bank den let med håndfladen, så din wienerschnitzel bliver flad og jævn.
Dyp den i hvedemel, og derefter i sammenpisket æg.
Til sidst giver du den en tur i rasp, og lægger den til side, hvor den hviler 5-10 minutter.
Smelt en stor klat smør på panden, og læg wienerschnitzlen på. Den skal steges 3-4 minutter på hver side ved jævn varme.
Anret den på en tallerken med dreng oven på.
Læg en skive økologisk citron midt på din wienerschnitzel, ansjoser eller benfri sild i kanten som "mur", og afslut med en teskefuld kapers i midten.
Du kan eventuelt putte lidt revet peberrod på toppen.
Hvorfor hedder det så en "dreng" oven på en wienerschnitzel? Jeg ved det ikke, og har faktisk ikke kunnet finde en fornuftig forklaring.
Så hvis du ved det, må du meget dele din viden i kommentarfeltet herunder: